27 Aralık 2013 Cuma

Bloggerda Meta Tag kullanımı

bloggerda meta tag kullanımın önemi
Meta-tag
         Meta tag'ler siteleriniz için birer bilgi etiketleridir. Arama motorları için önemli bir nokta olup web sitelerin kodlamalarında yer alması gereken önemli bir noktadır. Meta tagler genel olarak header dosyaları içerisinde yer alır ama bloggerda böyle bir dosya mevcut olmadığından dolayı <head> etiketinden sonra tanımlanmaya başlanır. Yani <head> etiketleri içerisinde yazılmalıdır. Meta tag'in tam olarak ne olduğunu somutlaştırmak gerekirse aşağıdaki resme dikkat çekmek isterim.
meta tag ne işe yarar
Meta tag 2
        Yukarıda ki resimde de gördüğünüz üzere google da kendi blogumu arattıktan sonra karşıma çıkan sonuç ta , web sitesinin altında bir açıklama olduğunu görüyorsunuz. Bu açıklama meta tag içerisinde yazılarak oluşturulmuş olan bir açıklamadır. Başta da değindiğim gibi meta tag'larin kullanılması yararlı olucağı gibi yanlış kullanılması da SEO noktasında zararlara yol açacaktır. O yüzden tüm meta tag ler yerine belli başlı , demirbaş olarak nitelendirdiğimiz , blogumuzda olması gereken meta tag lari kullanmaya özen göstereceğiz.

      Meta tag lari nasıl kullanacağımızdan bahsetmeden önce bazı meta taglerden bahsetmek istiyorum. Blogumuzda olması gereken meta tag'lerden bazıları ki bana göre olması gerekenler : 
       İlk Meta tag'imiz Meta description : Meta description açıklama etiketidir. Etiketten ziyade açıklama yazısıdır.Bu alanı çok fazla kelimelere boğmamak gerekir. Siteniz , blogunuz hakkında kısa bir açıklama satırı olarak kullanılması faydalı olacaktır.Nasıl kullanılacağı ise :

<meta name="description" content="Sitenizin açıklama yazısı" />

           İkinci Meta tag ise Meta keywords : Keywords ise anahtar kelimelerdir. Bu kısım da ise sitemiz için gerekli olan anahtar kelimeleri yazmalıyız. Anahtar kelime sayısı çok fazla tutulmamalıdır. 15 anahtar kelimeyi geçmemesine dikkat etmenizi öneriririm.Nasıl kullanılacağı ise :



<meta name="keywords" content="kelime1, kelime2" /> 

        Üçüncü Meta tag ise language : Language etiketi adından da anlaşılacağı üzere sitemizin dil'i hakkında bilgi vermektedir. Kullanılmasında fayda vardır. Eğer Bing webmaster tools da seo analizi yaptıysanız , sitenizde language etiketi kullanılmamaktadır diye uyarı verdiğini görmüşsünüzdür. O yüzden bu meta tagin kullanılmasında fayda vardır.Nasıl kullanılacağına gelince :



<meta http-equiv="content-language" content="tr" />

       Son kullanacağımız Meta tag ise content-type : Content type meta tag'inde ise sitemizin karakter kodlaması hakkında bilgi verir. Bu Meta tag'i de kullanmak türkçe karakter sorunu yaşamamak adına önemlidir.Nasıl kullanılacağı ise :



<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=iso-8859" />

Son olarak Bu meta taglari blogumuza nasıl uygulayacağımıza gelince aşağıdaki adımları takip edin : 
  • Blogger paneline giriş yapın.
  • Şablon / Html' yi düzenle butonuna tıklayın.
  • En baştaki <head> kodunun altına eklemek istediğiniz meta tag'i ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder