12 Aralık 2013 Perşembe

Blogger için en gerekli eklentiler

blogger için en gerekli eklentiler
Blogger popüler eklentiler
Blog açtıktan sonra , tasarım aşamasından blogumuza bir kaç eklenti ekleriz . Bu eklentilerin blogumuz için faydalarını , paylaştığım her blogger eklentisi yazısında anlatmaya çalışmışımdır hep. Bu yazımda da bugüne kadar paylaştığım yazılar içerisinden bir kaç düzenleme oluşturdum ve bana göre blogger için en gerekli eklentiler hakkında bir yazı kaleme almaya karar verdim. Bir blogger blog da olması gereken demirbaş olarak nitelendirdiğim en gerekli eklentilere şimdi bir göz atalım :


1.Benzer yazılar eklentisi
benzer yazılar eklentisi
Benzer yazılar
İlk eklentimiz blogger da benzer yazılar eklentisi. Bana göre bir blog da hatta bir web sitesinde olması gereken en önemli eklenti benzer yazılar eklentisidir. Benzer yazılar eklentisini blogumuzda kullanmak blogumuzda geçirilen sürenin artmasına , ziyaretçilerin daha fazla zaman geçirmesine , sayfa görüntüleme sayısının artmasına kadar bir çok fayda sağlar. En basitinden şöyle düşünelim: Youtube'da bir video izlediğimizde sağ taraftaki videolardan gözümüze bir video çarpıyor ve onu da izliyoruz.Bu da youtube sitesinde daha fazla zaman geçirmemize sebep oluyor.
Benzer yazılar eklentisini blogunuza nasıl uygulayacağınıza gelince Resimli Benzer yazılar eklentisi yazısına bakabilirsiniz.

2.Yazı altına sosyal paylaşım butonları eklentisi
yazı altına sosyal paylaşım butonları
Yazı altına sosyal paylaşım butonları
Blogger için en önemli ikinci eklentimiz yazı altına sosyal paylaşım butonları eklentisi. Sosyal medyanın önemini, gücünü anlatmaya gerek yok. Yazdığımız bir yazıyı google plus da facebookta twitterda gruplarda paylaşarak daha fazla kişiye ulaştığımız aşikar. Sosyal ağları kullanarak daha fazla okuyucuya ulaşıyoruz kısacası. Tabi sadece bizim ulaşmamız da yetmiyo. Bu eklentiyi blogumuza ekleyerek örneğin bir ziyaretçinin blogumuzda okuyup beğendiği bir yazıyı facebookta paylaşmasını sağlayarak , paylaşan kişininde çevresine ulaşırız. Bu döngü böyle sürüp gider. 
Yazı altına sosyal paylaşım butonları nı blogumuza nasıl uygulayacağımıza gelince aşağıdaki yazıları inceleyerek bilgi edinebilirsiniz.
3.Sayfa numaralandırma eklentisi

blogger sayfa numaralandırma eklentisi
sayfa numaralandırma eklentisi
Blogger için en önemli eklentiler den üçüncüsü sayfa numaralandırma eklentisi. Blog açtığınız zaman standart olarak var olan önceki yazılar ve sonraki yazılar bulunmakta. Bunların yerine sayfa numaralandırması yaparak tasarım olarak daha güzel bir görünüme kavuşabilir ve kullanıcının da gözüne hitap edebilirsiniz. Sayfa numaralandırmasını blogunuza uygulamak için  : 
4.Son yorumlar eklentisi

son yorumlar widgeti
Son yorumlar
       En önemli dördüncü blogger eklentimiz son yorumlar eklentisi.
    Bloggerda son yorumlar eklentisini belki en önemli blogger eklentileri arasında sayamayabilirsiniz . Haklısınızda sayılamayabilir. Ama blogunuza uğrayan ziyaretçiye ne kadar çok seçenek sağlarsınız o kadar faydalı olacaktır.Hem tasarım açısından bu son yorumlar eklentisi de blogunuza ayrı bir güzellik katacağı aşikardır. Unutmayın ziyaretçiye ne kadar çok seçenek sunarsanız o kadar yararınıza olacaktır .

Son yorumlar eklentisini blogunuza uygulamak için : 





5.E-posta abonelik eklentisi

abonelik eklentisi yazılara abone ol
Abonelik eklentisi
Bir sonraki en önemli blogger eklentisi e-posta abonelik eklentisi. Abonelik eklentisinden kastımız RSS olarak adlandırılan eklentidir. Kullanıcı blogunuza geldiğinde ve blogunuzu beğendiğinde yazılarını takip etmeye karar verdiğini düşünelim. Bu eklenti sayesinde ziyaretçiye bu özellik hatta kolaylık sağlanmış oluyor. Ziyaretçi e-mail ile yazılarınıza abone oluyor ve siz bir yazı paylaştığınız zaman o kişiye e-mail olarak ulaşıyor. 
Bu eklenti hakkındaki daha fazla bilgiye ve eklentinin blogunuza nasıl uygulanacağı hakkında bilgi almak isterseniz bloguma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder