8 Aralık 2013 Pazar

Alexa nedir ne işe yarar nasıl kayıt olunur

alexa kullanmanın faydaları
Alexa Nedir?
       Alexa , bir sayaç sistemidir. Web siteleri için bir reyting sistemi olarak düşünebilirsiniz.Peki alexa neden önemli diye sorarsanız : önemli çünkü google bunu dikkate alıyor.Yani alexa verilerini dikkate değer görüyor. Dolayısyla amacımız  üst sıralara çıkmak , arama sonuçlarında ilk sayfalarda görünebilir olmaksa bizimde bunu dikkate almamız gerekiyor. Alexa rankınız iyi olması , arama motorlarının kaide ye aldığı önemli noktalardan biridir diyebiliriz. Alexa adı altında bir arama yaptıysanız , alexa da nasıl yükselinir tarzı sonuçlarla karşılaşmışsınızdır muhakkak. Diğer sistemlerden farklı olarak alexa da değeriniz ne kadar düşükse o kadar iyi demektir. Yani alexa da yükselmek değilde düşmek terimi daha doğrudur.
Alexa sıralaması nasıl  belirlenir
     Ziyaretçinin web sitesine bağlılığı , sitenizi ziyaret edenlerin sayısı , sitenizde geçirilen süre ,Tekil hit , alexada web sitenize yapılan yorumlar,puanlama vs bir çok faktör alexa rankı'nı etkiler. Web sitesine Bağlılıktan kasıt sitenize geri dönen ziyaretçi'dir.Örnek olarak sürekli ziyaret ettiğiniz bir haber sitesini düşünebilirsiniz.Bu durum alexa için önemli bir faktördür.Alexa'da top sites kısmına baktığınız zaman da bunu farkedebilirsiniz. İlk sırada da google , facebook vs olduğunu görürüsünüz. Facebook bu tabiki ilk sırada olacak der gibisiniz. Facebooku belirtmemdeki kasıt ziyaretçi bağımlılığı olarak düşünün. Ya da sağlık la ilgili bir arama yaptınız ve daha önce hiç girmediğiniz bir siteyi ziyaret ettiniz ve bilgileri yararlı buldunuz,site hoşunuza gitti. Daha sonraları google arama motorundan arama yaparak değilde direk arama çubuğundan web sitesinin adını yazarak ulaşırsınız. Bu da sizin o siteye bağlılığınıza bir örnek olarak verilebilir.
Alexa'ya kayıt olmak
Alexa'ya kayıt olmak ve web sitesi göndermek oldukça basittir. Bunun için yapmanız gereken www.Alexa.com  sitesine girdikten sonra : 
alexaya site göndermek
Alexa ya kayıt olmak
  • Create an account butonunu tıklayın.
  • Mail adresinizi giriniz ve ardından mailinize gelen aktivasyon linkine tıklayın.
  • Aktivasyon linkine tıkladıktan sonra bir şifre belirleyiniz ve devam edin.
  • Daha sonra sizi bir ekran karşılayacak.Dashboard butonuna tıklayın.
  • Add it now butonuna tıklayın website url kısmını doldurun ve devam edin.
  • Açılan sayfada   
  • <meta name="alexaVerifyID" content="CZmZNiM259xbkRGlJ2vs_FCrzAI" /> 
  • gibi bir kod olduğunu göreceksiniz bu kodu kopyalayın
  • Kopyaladığınız kodu blogger'da şablon html'yi düzenle tıkladıktan sonra <head> kodunun altına yapıştırın.
  • Daha sonra Verify My İD butonua tıklayanız.
  • Eğer kodu blogunuza eklemeden Verify My İD butonuna tıklarsanız reddedecektir. Alexa'yı kullanmak için bu kodu eklemeli ve ekledikten sonra check yapmanız gerekmektedir.

   Alexa ya kayıt işlemi yukarıda anlattığım gibi. Alexa'ya kayıt olduk peki bundan sonra yapmamız gerekenler neler diye sorabilirsiniz. Nasılki pagerank kazanmak terimi var ise alexada da rank düşürme terimi vardır. Alexa rankını düşürmek için yapmanız gerekenlere bir sonraki yazımda yer vereceğim. Ama öncelikle Alexa düşürme teknikleri adı altında internet te bulunan program vs gibi şeylerin zararlarından bahsetmek istiyorum.

Alexa düşürme programlarının zararları

       Yeni bog açanların yaptığı en büyük hatalardan biri de bu alexa yükselme, düşme yöntemleri adı altında kullanılan programlar, teknikler vs. ler. Bu tür uygulamalar alexa rankınız için oldukça zararlıdır. Bakın hepsi demiyorum. Tabiki güvenilir olan sürekli takip ettiğiniz beğendiğiniz bir yazarın görüşlerini yazdıklarını  uygulayabilirsiniz. Kendinizi düşünün google da bir arama yapıyosunuz bir websitesini ziyaret ediyorsunuz aradığınız şey le alakalı tek bir şey yok . Sadece arattığınız anahtar kelime var . Hemen sekmedeki çarpıya basıp kapatıyosunuz. Sitede en fazla 2 sn kalıyorsunuz ve bir daha aynı kelimeyi arattığınızda bu site karşınıza çıktığında es geçiyorsunuz değilmi? Alexa sıralaması belirlenirken nelerden bahsetmiştik peki ? Ziyaretçi bağımlılığı , sitede kalınan süre vs. Dolayısıyla ziyaret ettiğiniz siteyi girip çıkmış oldunuz. Sitede kalınan süre çok az oldu ve bi daha o siteyi arama sonuçlarında gördüğünüzde es geçip gittiniz. Doğal olmayan bir işi google , alexa anlamayacak kadar amatör sistemler değildir heralde. Sadece sabırlı olun ve bekleyin amacınız alexa da düşmek google da yükselmek hemen reklam almak milyonlara ulaşmak olmasın . Olmasın derken bunları olmalı tabikide ama ilk başta yapılması gereken bunları bir gözardı edip yazacağınız konu ve ulaşacağınız ziyaretçileri belirleyip ona göre sistematik şekilde hareket etmek olmalı. Emek verdikten sonra zaten bunların hepsi yavaş yavaş olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder